Teater Olydig i nutid och framtid

Människan är född olydig. Det är grundförutsättningen för att överhuvudtaget kunna utvecklas och överleva i den här världen. Om vi väljer att sälla oss till de lydigas skara, förtvinar vårat eget tänkande, vår vilja förslavas och våra själar torkar ut.

Olydnad är vårt vattenhål. Olydnad är vårt vapen.



onsdag 30 april 2008

Resan är slut

Så har vi då spelat sista föreställningen av "Älskad av mamma" med gott resultat konstnärligt och uruselt resultat ekonomiskt... Man undrar ju varför det alltid ska vara så här?

I går spelade vi klart. Utan en äkta Gandalf, för Gandalf hade blivit sjuk. Hur gör man då som regissör och projektansvarig? Det finns ju inga enkla svar på den frågan. Jag gör som alltid; den som fattar ett eget beslut att inte medverka under en föreställning får foten. Då är det nog. Den personen kan aldrig komma tillbaka till Teater Olydig, för hos oss finns det inget utrymme för sjukdomar. Jag fick gå in som ersättning... Det var intressant. Fortsättningsvis borde jag kanske alltid göra ett studiebesök på golvet för att påminnas om det enorma arbete skådespelarna gör. Fantastiskt väl utfört arbete allesammans! Vilket gäng!

Idag publicerades ytterligare en av mina debattartiklar på Lösarnas Fria Tidning: http://www.lasarnasfria.nu/artikel/8413

Kanske kan det vara något att bita i... Väl bekomme!
M

Inga kommentarer: