Teater Olydig i nutid och framtid

Människan är född olydig. Det är grundförutsättningen för att överhuvudtaget kunna utvecklas och överleva i den här världen. Om vi väljer att sälla oss till de lydigas skara, förtvinar vårat eget tänkande, vår vilja förslavas och våra själar torkar ut.

Olydnad är vårt vattenhål. Olydnad är vårt vapen.



tisdag 19 augusti 2008

Uj, uj, uj - vilken sommar!

Shit, jag är alldeles slut. Denna sommar har varit aktiv. Mycket.
Vi körde "Klassfiende goes HBTQ" på EuroPride 2008 och det var så himla bra arrat att jag inte kan göra annat än att ta av mig hatten och buga mig djupt inför Riksteaterns otroligt kompetenta Joakim Rindå och Marzena Baranowska. Underbara människor med totalkoll!
Det gillar vi.

Nu är det snart dags att fira upp ridån för vår festival här på Stora Essingen - ORKAN-festen - som vi valt att kalla den. Namnet härrör sig från den tid då det faktiskt fanns oberoende små biografer kvar i Sverige och en utav dessa låg på Stora Essingen: Biografen Orkan. Det är den lokalen vi är ute efter... En underbar plats som bara står och skriker efter en verksamhet som gör lokalen rättvisa... Precis som resten av Essingeborna gör när det gäller scenkonst.

Lördag 23e augusti kl. 12-22 kommer vi att arrangera en endagsfestival för scenkonsterna och vi har inte mindre än 14 stycken olika konstellationer av scenkonstnärer som uppträder. Inom loppet av tio timmar scenkonst kommer vi att få uppleva estradpoeter, teatergrupper, stand-up komiker, dansare och musiker. Bland de som uppträder nämns Maggan Hammar (3-faldig mästare i Poetry Slam) och Per Enkvist band, f.d. Le Coq-eleven Joséphine Wistedt framför ett fysiskt teaternummer och den helt galna duon Tribute framför mycket märklig musik...
Vi har också en Öppen Scen om ngn i publiken skulle få för sig att själv utöva lite scenkonst. Om ingen går upp måste vi tyvärr hota med att alla får lyssna på Daniel Nilsson, Teater Olydigs underbara teknikansvarige skåning, när han improviserat framför ett stycke för träblås i bara en enda ton. I 30 minuter...
Inför ORKAN-festen har vi även satt ihop en exklusiv Teaterpromenad utmed vattnet (i Broparken) med scener ur Teater Olydigs repertoar (2006-2008) som pågår mellan kl. 14-15 och dit får alla vuxna personer gå, men inte barnen... Dom stannar på torget och gör teater tillsammans med Malin, Linn och lite annat folk. Dessutom ger vi "Klassfiende goes HBTQ" på scenen på torget i slutet av kvällen.
ALLT DETTA ÄR GRATIS!!! Inte nästan gratis, utan helt jävla jättegratis! Är det inte fantastiskt, så säg?

Nåväl, detta om detta...

Vi har också gått på Nätverksträff och haft en del annat för oss under sommaren. Bl.a. söker vi nu lite nytt blod i gruppen och för att få en roll bör man höra av sig till oss inför en audition i slutet av månaden. Kolla hemsidan!

Vi som nu är aktiva inom Teater Olydigs ensemble är följande personer:
Malin Westberg, konstnärlig ledare
Nicklas Westberg, musiker och skådespelare
Daniel Nilsson, teknik och musik
Charlotte Annas, skådespelare
Anneli Bexelius, skådespelare

Övriga aktiva inom TOK:

Saga Westberg, skådespelare
Richard Stjärnborg, skådespelare
Tobias Bexelius, skådespelare
Åsa Älmeby Thorne, skådespelare
Joséphine Wistedt, skådespelare
Helena Lindvall, skådespelare
Ragnar Nordqvist, skådespelare

Imorgon är det dags för Skuggutredningen på Paradiso2, med tillhörande debatt, och det ska bli mkt intressant att delta i. Vi väntar med spänning på detta tillfälle. Återkommer med kommentarer om det behövs.

Ha det gött så ses vi på Orkanen!

Inga kommentarer: