Teater Olydig i nutid och framtid

Människan är född olydig. Det är grundförutsättningen för att överhuvudtaget kunna utvecklas och överleva i den här världen. Om vi väljer att sälla oss till de lydigas skara, förtvinar vårat eget tänkande, vår vilja förslavas och våra själar torkar ut.

Olydnad är vårt vattenhål. Olydnad är vårt vapen.



måndag 25 augusti 2008

Underbart är kort...




Nu är vår Orkanfest över, med ett överraskande gott resultat! Ungefär 500 personer besökte festivalen på Essingetorget, några stannade på plats hela dagen (10 timmar!) andra kom, gick och kom tillbaka. Tack ni underbara människor som kom till oss - ni bidrog med er närvaro till ett mycket lyckat event. Hoppas vi ses mer i höst.


Teater Olydig vill passa på att i offentlighetens ljus tacka alla artister som ställt upp helt gratis och framfört både stora och små nummer/scener/gig.
Följande konstellationer deltog på scenen:

Teater Tindra
Paula Fuenzalida, koreograf
Teater Skratt
Joséphine Wistedt, fysisk teater
David, sing and songwriter på Öppen Scen
Paul, scenkonstnär på Öppen Scen
Maggan Hammar, 3-faldig Poetry Slam mästare
Loulou, jazzinspirerat tjejband (på bilden ovanför)
Tribute
Oscar Solberger, Eva Häggmark, Johan Ranner, Ola Nygren, Karl-Axel Björnberg och Binyam Haile - underbara ståuppare (extra tack till Tomas Bonderud som ordnat fram dem!)
Teater Olydig - bjöd inte bara på Teaterpromenad, men gav även en enaktare på temat HBTQ
Per Enqvist band
Enfant Terrible - Teater Olydigs musikkollektiv

Totalt sett deltog 43 scenkonstnärer i olika konstellationer under Orkanfesten, och var och en av er bjöd oss åskådare på en underbar och härlig kompott av scenkonst. Stort tack!

Vi vill också tacka våra sponsorer som möjliggjorde denna Orkan:
SE puts & murning som stod för scen och bygge av densamma
BRF Essingeslätten 7, för strömtillförsel
OMBY hjälpte oss hyra kabelage

Och sist, men inte minst, tack till de frivilla individer som ställde upp med bärande, barnpassning, humöruppehållare mm: Lajla Stenström, Leif Karlsson, Linn Logrell Renkaitis och Ewa Felicetti - utan er, ingenting!

Ni andra som av olika orsaker inte kom till oss missade något mycket viktigt, men det är ert problem - inte vårt.

Teater Olydig lovar med full kraft att fortsätta kampen för rättvisa även på kulturområdet och för möjligheterna att kunna ta ut lön för det arbete vi konstnärer faktiskt gör. Att inte ge oss löner är oförskämt och vedervärdigt - utan kultur dör civilisationen! Men skyll er själva då, gå under bara. Själv kommer jag att fortsätta mitt enträgna arbete, det ska ni få se...

Ha nu en underbar september och njut av livet!
M


Inga kommentarer: