Teater Olydig i nutid och framtid

Människan är född olydig. Det är grundförutsättningen för att överhuvudtaget kunna utvecklas och överleva i den här världen. Om vi väljer att sälla oss till de lydigas skara, förtvinar vårat eget tänkande, vår vilja förslavas och våra själar torkar ut.

Olydnad är vårt vattenhål. Olydnad är vårt vapen.



lördag 4 oktober 2008

Kulturarbetare i strejk?!

Nu har till och med spelmännen i vårt avlånga land fått nog!
1600 spelmän gör revolution och hotar med strejk till midsommar.
Thomas Fahlander, spelman, säger i SvT's Kulturnyheter 081003, appropå nedläggningshotade Folkmusikens Hus i Rättvik:

"Den konsekvensen det får, det är ju att då ställer vi inte upp till midsommar längre. Då får de väl ta hockeyspelare eller någonting sånt där, de är ju så väl avlönade, både offentligt och näringslivet som ställer upp till förbannelse för de där jävla hockeyspelarna, så får de hiva upp den där stången själva och så får de tralla eller ha en bergsprängare som står på. Nu ställer vi inte upp mera på det här!"

Länk till inslaget: http://svt.se/svt/play/video.jsp?a=73787 (ca 2 min 13 sek in)

Hej - vi är inte ensamma!
Hej - det finns fler som funderar på att kulturstoppa lite!
Hej - det kanske är dags att separera idrott från konst och kultur... vejky pejky åke påke!

Så otroligt pinsamt av kommunen och näringslivet. Men för sjutton gubbar; spela lite "Somliga går med trasiga skor" och "Balladen om Fredrik Åkare och söta fröken Cecilia Lind" till midsommarkaffet räcker kanske för Svenne och Borgs allianskamrater...

Å andra sidan lämnar väl finfolket stan och tuffar ner till Båstad om sommaren, och där är det ju mest strippor och champagne periodvis, så man kanske inte saknar den svenska folkmusiktraditionen så mycket då... Då får man ju den kultur man själv väljer och betalar för. Kul.

Kulturen skakar i sina grundvalar i lagomlandet Sverige. Äntligen...

Väl mött!
M

Inga kommentarer: