Teater Olydig i nutid och framtid

Människan är född olydig. Det är grundförutsättningen för att överhuvudtaget kunna utvecklas och överleva i den här världen. Om vi väljer att sälla oss till de lydigas skara, förtvinar vårat eget tänkande, vår vilja förslavas och våra själar torkar ut.

Olydnad är vårt vattenhål. Olydnad är vårt vapen.



måndag 16 mars 2009

Fransk afton hos Lina

Lördagen 14e mars höll vi en fransk afton hos Lina i gruppen. Fransk löksoppa med krutonger, franskt vin, fransk potatissallad, bröd, ostar, marmelad. Rent lyx! Percy och Max hade styrt till en mängd olika viner som vi alla smuttade av hela eftermiddagen o kvällen. Efter par timmar lät det så här...

(medverkande i detta klipp: Max, Lisa, Åsa, Johanna, Richard, Lina, Percy och Nicke)

Men tidigare på dagen hade vi jobbat enligt en Boal-övning som jag gillar jättemycket. Man exkluderar alla ord, och ger skådespelarna uppgiften att enbart arbeta med siffror istället. Det är för att komma närmare re-aktionen som blir ett underlag för undertexten. Det hjälper faktiskt. Prova själv. Och läs in dig på Boal. En i sanning inspirerande metodiker.

(medverkande i detta klipp: Anneli, Åsa, Lina och Lisa)

vi har kommit en bra bit på vägen och redan den 4e april ska vi ha en provpublik. vi har inte lagt ngt öht i föreställningen utan jobbar på med karaktärerna och deras mål och syfte.

det här blir en underbar resa!

M.

Inga kommentarer: